Energimassage

Varifrån kommer energimassage?

Energimassage eller traditionell japansk massage härstammar från Japan och är en massage som bygger på akupunktursystemet. Akupunktur grundar sig på att det i kroppen cirkulerar energier som följer vissa kanaler eller s k meridianer. Ofta har vi i vardagslivet tillgång till för litet eller för långsamma energier!

Vad är energimassage bra för?

Med energimassage sätter Du fart på kroppens energiflöden. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras.

Alla har nytta av behandlingen. Speciellt välgörande är den för Dig som har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också Ditt kroppsmedvetande. Det är med andra ord enbart nyttiga effekter.

Hur går det till?

När Du får energimassage sitter Du i en speciell stol i en avslappnad ställning. Massören arbetar med att ganska snabbt trycka på olika akupunkturpunkter enligt ett visst mönster. I energimassagen ingår också töjningar och skakningar.

Vissa punkter kan ömma eller göra litet ont. Det kan betyda att energin är blockerad på dessa punkter och då är det bara gynnsamt att energin, genom trycket, börjar cirkulera igen.

Hur känns det efter en behandling?

Du känner Dig pigg, energisk och i balans.Verkan kan vara i flera dygn! Energimassage ger både en avslappnande och uppiggande effekt.

Var kan jag få behandling?

Här och nu!

Som ett led i friskvårdsverksamheten ger numera allt fler företag i Sverige sina anställda möjlighet att återkommande få en 20 minuters energimassagebehandling på arbetet.

Må bättre! Unna dig energimassage!