Referenser

Taktilmassage

”Min åsikt angående taktilmassagen”

Efter de behandlingar jag har fått känner jag att livskraften återkommer och att lugn infinner sig. Jag känner att jag har mer krafter att ge i mitt arbete med de gamla.
Mina muskler är inte spända och magen fungerar bättre, vilket gör att jag är mer avslappnad och orkar mer. Det finns även krafter kvar när jag kommer hem att utföra hemmets alla sysslor utan att vara trött och håglös. Mina barn får även de en positivare mamma med energi över.

Jag hoppas innerligt att vi får behålla denna personalförmån. Jag tror att det annars kommer att bli fler utbrända och långtidssjukskrivna vilket leder till en större förlust för kommunen. Man måste tänka långsiktigt och inte på kortsiktiga insparningar.

Jag har mått väldigt bra och uppskattat de behandlingarna jag fått och hoppas på fler i framtiden.
/undersköterska

Bowenterapi

Knäckt revben. Man 42 år. 3 behandlingar.
T. hade ramlat och slagit i revben. Han hade mycket ont och kunde inte ta djupa andetag och knappt röra sig. Eftersom han hade så ont och inte kunde ligga på mage började jag att ta några zonterapipunkter först. Efter ett tag hade smärtan släppt så pass att det var ok att ta bowen. Efter första behandlingen rörde sig T. lättare och kunde andas bättre. Fyra dagar efter den andra behandlingen hade han bara ont vid direkt tryck och lättare besvär av astma försvann också under tiden.

Fibromyalgi. Kvinna 53 år. Ett flertal behandlingar.
I. hade konstant ont från nacke och axlar samt i resten av kroppen. Vid minsta extra ansträngning fick hon även huvudvärk, vilket inträffade ca. 2-3 ggr/vecka. Efter första behandlingen hade hon ingen huvudvärk och därefter försvagades värken successivt. Tio behandlingar senare mådde hon betydligt bättre än innan hon kom hit. Numera går hon på underhållsbehandling ibland.

Kytos (krökt rygg). Kvinna 47 år. 5 behandlingar.
C. kom till mig för att hon hade stel rygg och mycket ont i sin nacke på grund av kytosen. Hon kunde inte ligga ner i ryggläge, utan kudde under huvudet, vid yoga. Efter sista behandlingen har hon successivt blivit nästan helt rak i ryggen och behöver ingen kudde vid yoga längre. Dessutom är hon mindre stel i ryggen och har mindre ont i nacken.

Nackvred. Kvinna 18 år. 3 behandlingar.
R. sökte för att hon inte kunde vrida sitt huvud. Hon hade även besvär av sina knän, sedan bägge knäna varit ur led för fem år sedan. R. kunde varken springa eller vara med i gymnastiken eftersom det gjorde så ont. Efter första behandlingen hos mig var hon mer rörlig i nacken och efter sista behandlingen hade hon inga besvär vare sig i knäna eller i sin nacke.

Hålfotsbesvär. Flicka 11 år. 1 behandling.
K. spelar handboll och har haft ont vid träning i ca. 1½ år. Smärtan kändes särskilt efter träningspass kvällstid och det mesta av den brukade släppa på morgonen efter. Smärtan ökade ju längre tid som gick. Jag pratade med henne ett år efter hennes besök hos mig och då var hon fortfarande bra i sin hålfot.